bg
HOTEL DE STOKERIJ - Kookclub -Mei 2013

HOTEL DE STOKERIJ - Kookclub -Mei 2013

Kook Club

Mei 2013

APERO FIRENZE

IN een longdrink giet je eerst 3 cl bacardi en daarop 4 mooie ijsblokken en daarop een half flesje CRODINO of SAN BITTER van san pelligrino.
En daarop giet je voorzichtig vers fruitsap
  Ingrediënten PER pers
-----------------------
3 cl bacardi
½ flesje alchocoholvrije campari
vers fruitsap

KREEFT ARMORICAINE

kreeft blancheren in kokend water en dit max 2 min en seffens afkoelen

doormidden snijden en opkuisen

voor 4 personen

--------------------

neem ½ liter witte wijn en ½ liter water

250 gram brunoise van selder,prei,ajuin en wortel met een klein doosje tomaatpuree

p/z,een beetje pili pili

goedlaten inkoken voor de helft en afsmaken

kreeften laten meekoken gedurende 6 minuten en opdienen

  Voor 4 personen

--------------------

1 kg kalfsblanket

300 gram kalfsgehakt

groentenmengeling volgens seizoen

boontjes,jonge wortel,kleine ajuintjes,bloemkool etc,,,,

room

sap van een citroen

bieslook

jonge aardappelen


KLASSIEK KALFSBLANKET

kalfsblokjes opzetten in koud water en laten opkoken en vlees eruithalen en de bouillon zeven en terug opzetten met ajuin en p/z,thijm en laurier

dit gedurende 3/4 h A 1 h laten pruttelen met deksel

groenten mengeling erbij op het laatst en als alles zacht is de gehaktballetjes nog 5 min laten garen en daarna alles uitscheppen en de saus opwerken met een beetje room en eventjes opbinden en op het laatst de bieslook en citroensap erbij

opdienen met nieuwe aardappelen

  Wijnen woensdag :

Italie : Lugana Pratello 2012

Spaans : Raig de Raïm Terra Alta 2010


OP DE BBQ

vraag een stuk van 1 kg KALFS SPEK en leg die met grof zout op de grill en schroei die goed toe en laat hem daarna zacht verder garen op de zijkant en dit gedurende een klein uurtje

LEKKER !!!!!!!

 

RABARBER TAART

voor 4 personen

4 eieren met 250 gr suiker goed stevig opkloppen en daaronder 250 bloem en 1 pakje bakpoeder dat je samen zeeft mengen

in beboterde springvorm gieten en daarop 300 gr gesneden rabarber stukjes schikken en afbakken in oven op 170 grd en dit voor 20 min

laten afkoelen en 2 eiwitten met 100 gr suiker goed stevig opkloppen en over de taart smeren en terug in warme oven brengen en dit voor 10 min

lekker lauw serveren met vanille ijs

  Wijnen dinsdag :
Mania Verdejo Rueda Spanje 2011

Top cuvéé van Grand Cardiel-wijn
afkomstig van niet-geënte druivestokken

La Villa Pech-Ménel Saint-Chinian 2009

Blend mourvèdre,
Carignan,grenache,
cinsault, syrah

Zeer lekker

Jetzt buchen

Stammkunde?
Buchen sie hier mit 5% Rabatt




Hotel De stokerij te Oudenburg, West-Vlaanderen - Overnachten nabij Brugge, Oostende en De Haan


Romantiek-Wellness 1 Night weekend