HOTEL DE STOKERIJ - Kookclub -Mei 2013
Kook Club
Mei 2013
APERO FIRENZE
IN een longdrink giet je eerst 3 cl bacardi en daarop 4 mooie ijsblokken en daarop een half flesje CRODINO of SAN BITTER van san pelligrino. En daarop giet je voorzichtig vers fruitsap |
Ingrediënten PER pers ----------------------- 3 cl bacardi ½ flesje alchocoholvrije campari vers fruitsap |
KREEFT ARMORICAINE
kreeft blancheren in kokend water en dit max 2 min en seffens afkoelen
doormidden snijden en opkuisen voor 4 personen -------------------- neem ½ liter witte wijn en ½ liter water 250 gram brunoise van selder,prei,ajuin en wortel met een klein doosje tomaatpuree p/z,een beetje pili pili goedlaten inkoken voor de helft en afsmaken kreeften laten meekoken gedurende 6 minuten en opdienen |
Voor 4 personen
-------------------- 1 kg kalfsblanket 300 gram kalfsgehakt groentenmengeling volgens seizoen boontjes,jonge wortel,kleine ajuintjes,bloemkool etc,,,, room sap van een citroen bieslook jonge aardappelen |
KLASSIEK KALFSBLANKET
kalfsblokjes opzetten in koud water en laten opkoken en vlees eruithalen en de bouillon zeven en terug opzetten met ajuin en p/z,thijm en laurier
dit gedurende 3/4 h A 1 h laten pruttelen met deksel groenten mengeling erbij op het laatst en als alles zacht is de gehaktballetjes nog 5 min laten garen en daarna alles uitscheppen en de saus opwerken met een beetje room en eventjes opbinden en op het laatst de bieslook en citroensap erbij opdienen met nieuwe aardappelen |
Wijnen woensdag :
Italie : Lugana Pratello 2012 Spaans : Raig de Raïm Terra Alta 2010 |
OP DE BBQ
vraag een stuk van 1 kg KALFS SPEK en leg die met grof zout op de grill en schroei die goed toe en laat hem daarna zacht verder garen op de zijkant en dit gedurende een klein uurtje
LEKKER !!!!!!! |
RABARBER TAART
voor 4 personen 4 eieren met 250 gr suiker goed stevig opkloppen en daaronder 250 bloem en 1 pakje bakpoeder dat je samen zeeft mengen in beboterde springvorm gieten en daarop 300 gr gesneden rabarber stukjes schikken en afbakken in oven op 170 grd en dit voor 20 min laten afkoelen en 2 eiwitten met 100 gr suiker goed stevig opkloppen en over de taart smeren en terug in warme oven brengen en dit voor 10 min lekker lauw serveren met vanille ijs |
Wijnen dinsdag : Mania Verdejo Rueda Spanje 2011 Top cuvéé van Grand Cardiel-wijn La Villa Pech-Ménel Saint-Chinian 2009 Blend mourvèdre, Zeer lekker |
Jetzt buchen
Stammkunde?
Buchen sie hier mit 5% Rabatt

Romantiek-Wellness 1 Night weekend